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January 29, 2015

Port Wine & Cinammon Apple Cake


For wintery freezing and rainy days there's nothing better than a delicious piece of cake with big chunks of apple, a sprinkling of cinnamon and a touch of fine sweet white Port wine. It is a rather easy to bake cake that comes together in just some minutes but it looks so hearty and tastes so flavourfully that it actually seems like you've spent all morning baking it. It's a winter delight of layers of tender apples with spiced cinammon and brown sugar that makes of this delicious treat the perfect recipe to  be served as dessert or a breakfast coffee cake.


Ingredients:
  •  3 apples
  •  1 1/2 cups of sugar
  •  2 cups f flour
  •  1 teaspoon baking powder
  •  100 ml liquid butter
  •   6 eggs
  •   3 tablespoons cinnamon 
  •   50ml white Port wine
  •   brown sugar

Peel the apples and slice some and dice others. Sprinkle with brown sugar and cinnamon and pour white Port wine. Let rest for approximately 10. In a bowl put the eggs and beat with the sugar until it forms a fluffy cream. Add the flour with the baking powder and beat again. Add the liquid butter and beat. Place half of the dough on top of the mold. Arrange the apple slices on top, but don't bury them in the dough. Cover with the remaining batter and spread over the apple cubes and pour the juice remaining from it. Finally, sprinkle the apples with borwn sugar. Take to a pre-heated oven at 180° C for about 40m.

Ingredientes: 
  • 3 maçãs 
  • 1 1/2 caneca de açúcar 
  • 2 canecas e farinha
  • 1 colher de chá de fermento
  • 100 ml manteiga líquida
  • 6 ovos
  • 3 colheres sobremesa de canela
  • 50ml de vinho do Porto 
  • açúcar amarelo

Descascar as maçãs e partir uma às fatias e as outras duas em cubos. Polvilhar com açúcar amarelo  e canela e regar com o vinho do Porto. deixar apurar durante aproximadamente 10.
Numa taça colocar os ovos inteiros  e bater com o açúcar até formar um creme fofo. Juntar a farinha com o fermento e bater de novo.  Adicionar a manteiga líquida e bater. Colocar metade da massa na forma.Por cima dispor as fatias da maçã , não as enterrando na massa. Cobrir com a restante massa e por cima espalhar os cubos da maçã e verter o suco do preparado. Findo isto, polvilhar as maçãs com açúcar . Levar a  forno pré aquecido a 180º C cerca de 40m. 



















7 comments:

  1. Nham!!!! Tem tão bom ar e parece tão simples de fazer!!!
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

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  2. Adoro assim os bolos com esse aspecto caseiro, que maravilha!

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  3. Adoro bolo de maça e esse além de lindo deve ser uma delicia
    Perfeito para acompanhar um café
    bj

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  4. My Goooooooood!!!!!. What look has that cake!!!!, and easy to bake. Fabulous.
    Kisses

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  5. Querida! Eu também acabei de postar uma receita da torta de maçã e caramelo no meu blog! Parece que temos telepatia!))))
    Ficou lindo o teu bolo, querida! Perfeito para um café da tarde...Hmm, delícia! :)
    Um grande beijinho!* ;)

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  6. Qué maravilla de pastel, me encanta que lleve manzana y así en trozos grandes para que se vea y se mastique. Besos preciosa

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  7. Adoroooooo este bolo! Já estou a "salivar" eheheh

    http://agirlsdream-blog.blogspot.co.uk/

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